ΘΕΜΑ: Ελληνικά Διαβατήριια

Από την Ελληνική Πρεσβεία της Βουδαπέστης πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Σας γνωρίζουμε ότι, Έλληνες υπήκοοι μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, έστω και εάν τα ελληνικό τους διαβατήριο δεν ισχύει πλέον ( έχει λήξη) ή παύει να έχει ισχύ από 01.01.2007.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να ταξιδέψουν μόνο προς την Ελλάδα, από την χώρα όπου διαμένουν, απευθείας ή μέσω άλλων χωρών. Για την επιστροφή τους θα πρέπει να φροντίσουν για την έκδοση νέου διαβατηρίου ή δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή ταξιδιωτικού εγγράφου. Η οδηγία αυτή θα ισχύει μέχρι να λάβουμε νεώτερη, όπου και θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως."

ΘΕΜΑ: Κέρασμα και Ελληνική Μεσογειακή Γαστρονομία

Άκρως επιτυχημένη θεωρείται η παρουσία των Ελληνικών εταιρειών στην έκθεση τροφίμων FOODAPEST. Tο κεντρικο περίπτερο της HEPO, με την επωνυμία ΚΕΡΑΣΜΑ, αλλά και τα περίπτερα των 20 περίπου Ελλήνων εκθετών, δέχτηκαν μεγάλο αριθμό επισκεπτών που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Ελληνικά προϊόντα.

ΘΕΜΑ: "Artosz" Νέα καταστήματα

Με γοργούς ρυθμούς απλώνει τα φτερά της στη Βουδαπέστη, η εταιρεία αρτοποιείας, ζαχαροπλαστικής και catering "Artosz". Οι Έλληνες και Ούγγροι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάζουν και να αγοράζουν τις Ελληνικές γεύσεις από δύο νέα καταστήματα σε πολύ κεντρικά σημεία της πόλης. Το πρώτο υποκατάστημα βρίσκεται στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Nyugati pu. ενώ πολύ σύντομα ανοίγει και το δεύτερο στην Pasareti ter.

ΘΕΜΑ: Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε στις 21 Νοεμβρίου στη Βουδαπέστη, η ημέρα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στο Ελληνορθόδοξο Παρεκκλήσιο της Βουδαπέστης και το απόγευμα ο στρατιωτικός ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Αδάμ Χατζηαλεξιάδης παρέθεσε δεξίωση στο Μουσείο Πολεμικής Ιστορίας του Ουγγρικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παρευρέθησαν ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Κουντουμάς, ανώτατοι Ούγγροι αξιωματικοί, στρατιωτικοί ακόλουθοι όλων των πρεσβειών, ο πρόεδρος του Ελληνοουγγρικού Επιμελητηρίου κ. Στρίκα και πολλά μέλη της Ελληνικής Κοινότητας.

ΘΕΜΑ: Έκθεση Ελληνικών Τροφίμων

Υπό την αιγίδα του Εμπορικού τμήματος της Ελληνικής Πρεσβείας και του ΟΠΕ, Ελληνικές εταιρείες τροφίμων παίρνουν μέρος στην έκθεση FOODAPEST 2006, που διοργανώνεται στο χώρο της Hungexpo από 21-24 Νοεμβρίου. Επίσης όσοι το επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις Ελληνικές λιχουδιές στο Corithnia Aquincum Hotel, 1036 Budapest Arpad fejedelem utja 94, από 22-25 Νοεμβρίου.

ΘΕΜΑ: Επέτειος Πολυτεχνείου

Εκδήλωση μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου, πραγματοποιεί η Αυτοδιοίκηση Ελλήνων Ουγγαρίας, στις αίθουσες του Ελληνικού σχολείου Βουδαπέστης, vecsey u. 5/12, την Παρασκευή 17/11/2006 και ώρα 18,00. Θα μιλήσει ο πρόεδρος της Αυτοδιοίκησης κ. Σκεύης και θα προβληθεί ντοκυμαντέρ. Ποιήματα θα απαγγείλουν μαθητές του Ελληνικού σχολείου και θα τραγουδήσει η γυναικεία χορωδία "Καρυάτιδες".

ΘΕΜΑ: Νέο κατάστημα Ελληνικών προϊόντων στη Βουδαπέστη

Μετά την επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία στο χώρο του τουρισμού με το "APPOLON TRAVEL" ο κ. Νagy Tibor επεκτείνεται και στο χώρο των τροφίμων. Στο νέο του κατάστημα "APPOLON - GÖRÖG CSÉMEGE", ALKOTMANY UTCA 16 5η περιοχή, που είναι λιανικής και χονδρικής πώλησης, οι Έλληνες και Ούγγροι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν Ελληνικά προϊόντα όπως φέτα, κεφαλοτύρι, ελιές, λάδι και πολλά άλλα. Το Ελληνο-ουγγρικό Επιμελητήριο εύχεται κάθε επιτυχία στην νέα αυτή προσπάθεια.

ΘΕΜΑ: Επιχειρηματική αποστολή στη Βουδαπέστη (5-8 Οκτωβρίου 2006).

Σας πληροφορούμε ότι μεταξύ 5 και 8 Οκτωβρίου 2006 ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (O.Π.Ε.) διοργανώνει επιχειρηματική αποστολή στη Βουδαπέστη με την συμμετοχή 10 περίπου ελληνικών επιχειρήσεων που αναζητούν συνεργασία για την προώθηση των προϊόντων τους στην ουγγρική αγορά.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν δραστηριοποιούνται στους παρακάτω τομείς:

  • Παραγωγή προϊόντων αλουμινίου (αλουμινοκατασκευές, κουφώματα, κ.ά)
  • Ενδύματα (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά)
  • Ενδύματα από γούνα και δέρμα
  • Υποδήματα
  • Υφάσματα
  • Τρόφιμα : μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, ζελέ, ξηροί καρποί, ελαιόλαδο
  • Προϊόντα κομμωτηρίου : Φύλλα αλουμινίου για βαφή μαλλιών.

Την 6η Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο TAVERNA (1052 BUDAPEST, Váci utca 20) και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες συναντήσεις της αποστολής με ουγγρικές επιχειρήσεις.

<    >

1054 Budapest,
Vecsey u. 5/ I/2

Tel: + 36-1/336-1880

Fax: +36-1/336-1881

mail: grhuchamber@t-online.hu