ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 07/12/2007

Σήμερα Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007 και ώρα 17 μμ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα 5 (Ευθυμία Παπαναγιώτου) του 12τάξιου Συμπληρωματικού Σχολείου Ελληνικών της Βουδαπέστης μετά από πρόσκληση του διοικητικού συμβουλίου, η ετήσια εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Ελληνο-Ουγγρικού Εμπορικού, Βιομηχανικού και Τουριστικού Επιμελητηρίου.

Η συνεδρίαση άρχισε με το καλωσόρισμα των προσκεκλημένων που παραβρέθηκαν στην γενική συνέλευση από τον πρόεδρο του επιμελητηρίου κο Αλέξανδρο Στρίκκα. Αρχικά δύο θέματα διευθετήθηκαν για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, η απαρτία σύμφωνα με το καταστατικό και η εκλογή προέδρου και γραμματέα της γενικής συνέλευσης. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία των 2/3 των μελών, ο κος Στρίκκα πρότεινε ως γραμματέα τον εργαζόμενο στο Ελληνο-Ουγγρικό επιμελητήριο κο Δημήτρη Στρατούλια και ως πρόεδρο τον πρόεδρο της Αυτοδιοίκησης Ελλήνων Ουγγαρίας κο Λαοκράτη Κοράνη οι οποίοι εκλέχθηκαν ομόφωνα από όλα τα μέλη.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον κο Κοράνη προς τα μέλη και από τον εκπρόσωπο του Εμπορικού τμήματος της Ελληνικής πρεσβείας στην Ουγγαρία κο Τζανέτο Καρατζή. Ο κος Καρατζής πήρε τον λόγο σημειώνοντας: Η πρεσβεία είναι πάντα πρόθυμη για κάθε επικοινωνία και συζήτηση με τους επιχειρηματίες. Το επιμελητήριο έχει ξεπεράσει τα προβλήματα που είχε στο παρελθόν, οι σύλλογοι πλέον είναι ενωμένοι και εκφράζουν μία ενιαία και δυνατή φωνή.

Εν συνεχεία ο κος Αλέξανδρος Στρίκκα πήρε τον λόγο παρουσιάζοντας τον απολογισμό των 3 χρόνων, τονίζοντας ότι παρά τα προβλήματα που υπήρχαν και εξακολουθούν κάποια από αυτά να υπάρχουν, το Διοικητικό Συμβούλιο σήμερα παραδίδει έργο.

Υπέρ του οικονομικού απολογισμού ήταν όλοι οι παρευρισκόμενοι ενώ κατά κανένας. Ομόφωνα εγκρίθηκε υπέρ.

Ακολούθησε η εκλογή της εφορευτική επιτροπής. Εξελέγησαν οι Κοστογιάννης Χρήστος πρόεδρος, Κανάκη Χριστίνα γραμματέας και Ντάμτσιος Θωμάς μέλος.

Με το πέρας της ψηφοφορίας, η εφορευτική επιτροπή καταμέτρησε τα ψηφοδέλτια και ανακοίνωσε τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Εγγεγραμένοι:
59
Ψήφισαν:
48
Έγκυρα:
46
Άκυρα:
2
Λευκά:
0

Έλαβαν:

ΌΝΟΜΑ ΨΗΦΟΙ
Αντωνόπουλος Ανδρέας 5
Γεωργιλάς Κωνσταντίνος 42
Θωμά Δημήτριος 28
Κανάκη Ελένη 31
Παπαβραμίδης Γεώργιος 26
Παυλίδης Μιχάλης 37
Σμιρνόφ Νικόλαος 32
Στρίκκα Αλέξανδρος 39
Φαρατζής Βίκτωρας 42
Χατζηπαύλου Αντώνιος 11
Χαχόπουλος Βασίλειος 34
Ψαρογιάννης Θωμάς 39

Εκλέγονται:

  • Γεωργιλάς Κωνσταντίνος
  • Φαρατζής Βίκτωρας
  • Στρίκκα Αλέξανδρος
  • Ψαρογιάννης Θωμάς
  • Παυλίδης Μιχάλης
  • Χαχόπουλος Βασίλειος
  • Σμιρνόφ Νικόλαος
  • Κανάκη Ελένη
  • Θωμάς Δημήτριος
Ο πρόεδρος της συνέλευσης
Ο γραμματέας της συνέλευσης
Κοράνης Λαοκράτης
Στρατούλιας Δημήτρης

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου
Στρίκκα Αλέξανδρος

Κανένας Έλληνας δεν πρέπει να μείνει απλός θεατής αυτής της Εθνικής καταστροφής. Οι πληγέντες έχουν ανάγκη την έμπρακτη συμπαράσταση όλων μας.

Λογαριασμός Αρωγής πυροπλήκτων

IBAN GR 9801000230000002341103053

SWIFT/BIC:BNGRGRAA

Ανυπολόγιστη καταστροφή αποκαλύπτει η επόμενη ημέρα των φονικών πυρκαγιών, που έπληξαν ολόκληρη τη Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν το χειρότερο στην Ελληνική ιστορία αφού οι περισσότερες από 6.000 πυρκαγιές άφησαν πίσω τους 73 νεκρούς και έκαναν στάχτη πάνω από 2,7 εκατ. στρέμματα.

Εκατοντάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι, χιλιάδες έχασαν τις περιουσίες τους ενώ ανυπολόγιστη είναι ακόμη η καταστροφή στο περιβάλλον.

Πόνος και οργή είναι τα συναισθήματα των Ελλήνων απ άκρου σ άκρο της χώρας για όσους ευθύνονται και για όσους ολιγόρισαν τις πρώτες μέρες των φονικών πυρκαγιών σε Πελοπόννησο και Εύβοια.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός του Επιμελητηρίου. Η άψογη διοργάνωση, η ορχήστρα αλλά και ο καταπληκτικός μπουφές, βοήθησαν να περάσουν όλοι όσοι παρευρέθησαν μια καταπληκτική βραδιά. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίας τους ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Δημήτρης Κυπραίος, πολλοί Ούγγροι βουλευτές και μεγάλος αριθμός Ελλήνων και Ούγγρων επιχειρηματιών.

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, προσκεκλημένος τοτ προέδρου της Ουγγρικής Δημοκρατίας. Ο κ. Παπούλιας συνοδευόταν απο τον υπουργό Άμυνας κ. Μεϊμαράκη,τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Στυλιανίδη και από μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών και δημοσιογράφων.

Επίσκεψη στην Έκθεση Τουρισμού πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Ελληνο-Ουγγρικού Επιμελητηρίου κ. Αλέξανδρος Στρίκκα. Ο κ. Στρίκκα περιηγήθηκε σε όλα τα Ελληνικά περίπτερα και συζήτησε με τους επιχειρηματίες τα προβλήματα του κλάδου και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Ουγγαρίας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Ελληνο-Ουγγρικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Βρετανικό και τα ΕυρωπαϊκάΕπιμελητήρια σας προσκαλεί στο επιχειρηματικό γεύμα με κύριο ομιλητή τον.

Κο. László Kovács

Ευρωπαϊκός επίτροπος σε θέματα φορολογίας και τελωνειακής ένωσης και πρώην Υπουργός Εξωτερικών.

Θέμα: Παγκόσμιες αλλαγές που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή ένωση τον 21ο αιώνα- Αλλαγές και ευκαιρίες στον τομέα της φορολογίας και της τελωνειακής ένωσης.

Το σεμινάριο θα γίνει στην Αγγλική γλώσσα

Ημερομηνία:
16 Φεβρουαρίου, 2007 (Παρασκευή) 12:00 to 14:00
Τοποθεσία:
Regina Ballroom, Kempinski Hotel Corvinus Budapest

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Ελληνο-Ουγγρικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τo Ιταλικo Επιμελητήριο σας προσκαλεί στο επιχειρηματικό γεύμα με ομιλητές τους

Κ. Ferenc Gyurcsány Πρωθυπουργό

Dr. János Kóka Υπουργό οικονομικων και μεταφορασ και

Dr. János Veres Υπουργό οικονομικων

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην ουγγρική γλώσσα και θα υπάρχει απευθείας μετάφραση στην αγγλική. Εν συνεχεία θα υπάρξει ενότητα ερωτήσεων απαντήσεων.

Ημερομηνία και ώρα:
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2007, από 12.00 έως 14.00
Τοποθεσία:
Ιταλικό Ινστιτούτο (1088 Budapest, Bródy S. u. 8.)

<    >

1054 Budapest,
Vecsey u. 5/ I/2

Tel: + 36-1/336-1880

Fax: +36-1/336-1881

mail: grhuchamber@t-online.hu